søndag 20. februar 2011

Glassblåsing for barn

I forbindelse med vinterferien, har ViDa glasshytte på Alby på Jeløya ved Moss en aktivitet for barn hvor de får lov til å blåse sin egen glasskule. Barnet får velge farge på kulen og blåse selv for 200 kr.
Skal du kjøpe en ferdigblåst glasskule hos de koster det 175 kr, så selve blåsingen koster bare 25 kr.

Vi var der med ungene i fjor og de hadde en kjempeopplevelse. I år tilbys denne aktiviteten tirsdag 22.2 t.o.m. fredag 25.2 kl 11-15. Jeg anbefaler at du kommer tidlig eller at du bestiller tid på forhånd. Mine unger er hverfall ikke glad i å stå i kø leeeenge å vente. På en annen side er det en fordel å komme litt før, for da kan de se litt på hvordan andre gjør det og det blir kanskje tryggere å prøve selv. Det var ikke det at det var så innmari mange foran oss, men når hvert barn bruker rundt 20 minutter på prosessen, så blir det litt å vente hvis du har noen foran deg....

Jeg liker å stille ut det barna lager i hjemmet vårt. Vi har hatt glasskulene hengende i stua dette året, men jeg kjenner at jeg skal flytte de inn på barnerommet nå. Ikke helt "mine" farger på kulene. Kanskje noe å tenke på hvis barna ønsker hjelp til fargevalg....smil....
Uansett, hadde jeg e l s k e t glasskuler så hadde de nok fått henge...

Har dere fri og er hjemme i vinterferien,
så anbefaler jeg turen dit hvis dere ikke bor så altfor lang unna da.


Du må gjerne komme hjem til meg og
tørke støv av glasskulene....smil...


Med det samme du er på Jeløya anbefaler jeg å spise lunsj enten på Alby eller Røed gård.
Alby er jo vegg i vegg med glasshytten og der finnes også Galleri F15. Røed gård ligger også bare et par 100 meter unna og verdt å sjekke ut. Jeg har en forkjærlighet for Røed gård, men har ikke vært der etter at det brant i fjor så vet ikke hvilke tilbud de har nå. Ellers så har de også flotte turmuligheter i området.

Innlegget er ikke sponset av Moss kommune...hi..hi...

Ha ei fin uke....

12 kommentarer:

 1. Så gøy dette må være for både barn og voksne :) De ble jo kjempefine ! Jeg har en forkjærlighet for farget glass, og har jeg bodd i nærheten, så hadde jeg dradd dit. Hadde vært kult å prøvd dette selv også synes jeg ;)

  Ha en super Søndag :)
  klæm fra Janne

  SvarSlett
 2. Så morsomt :-) Jeg skal på glassblåsing i Kragerø på torsdag og fredag så gleder meg veldig!

  SvarSlett
 3. Superflotte kuler. Må man være barn for å få blåse...holder ikke med å være barnlig? ☺ Vi har levert sjuåringen hos besteforeldrene for vinterferien. Bladde i et ukeblad som svigermor abonnerer på og der dukka du plutselig opp! Så gøy! Grattis med fin omtale.

  SvarSlett
 4. Så morsomt, kan tenke meg til at de syntes det var gøy, det kunne jeg tenkt meg til å prøve selv.
  De ble kjempefine :)
  Ha ei fin, fin uke.
  Klæm

  SvarSlett
 5. Så gøy da, det viste jeg ikke at de hadde for barn, ennå jeg er fra moss.... Noe å huske på når frøken blir litt større, har også en utfordring til deg på bloggen om du har lyst...
  klem victoria

  SvarSlett
 6. wow..så kjekt! og så fine som de ble!!
  en kjempeopplevelse for ungene ;) blir stolte av å ha egenlaget kunst!

  SvarSlett
 7. Så harlige!!!
  Akkurat sånne ting like eg og :o)
  Kunne eg verkelig tenkt meg, om det ikkje hadde vore så langt vekke :o)

  SvarSlett
 8. Gratulerer med flott artikkel i Allers. Morsomt å se deg "live". Vi sto også i Allers med barneklærne våre for noen år siden.
  Glassblåsing er virkelig fasinernde både for liten og stor. Visste ikke at barna kunne blåse glass på Jeløya. Vi har hus i Son så vi er en tur på Jeløya av og til, men vi har heller ikke vært på Røed gård etter at det brant.
  God vinterferie til deg og dine.

  SvarSlett
 9. Hei - vi har nær familie på Jeløys - gjett om disse stedene er faste innslag når vi er på besøk. Albykringla .....

  Ha en god kveld - klem fra Bente.

  SvarSlett
 10. Så bra. God ide for vinterferien. Morsomt å besøke bloggen til en annen epla selger

  SvarSlett
 11. Ja, dette er sikkert gøy for ungene. Vi skal helt klart besøke galleri F15 snart, har lurt på det hver gang vi har passert, men nå må vi bare. Har vært flere ganger på Røed gård etter at det brant, og må dessverre si at det ikke er like stor fres over stedet lenger... Har kanskje litt å gjøre med årstiden og da. Det tar seg nok opp på sommeren. Et stort pluss er bakverkene i kafeen, de er SYKT gode. De er ekte hjemmelagd vare bakt av en mann som bor på Røed gård, og anbefales på det sterkeste. Antikklåven og noen gallerier holder koken, og låven skal gjenreises, dog ikke denne sommeren. Røed gård et et idyllisk sted, og jeg håper de karrer seg opp igjen med tida.

  Klem

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din ♥

Har du ikke egen blogg, hak av for anonym

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...