fredag 4. februar 2011

Fredagsfavoritt, og KOPIERING av andre sine produkter....

Jeg innleder først med litt inspirasjon, for så å avslutte innlegget med å si litt hva jeg tenker rundt det å la seg inspirere av andre kontra det å kopiere ideer man ser rundt omkring....


Jeg  e l s k e r  humoren i Annette Mangseth sine gjenbrukstallerkener som hun selger i butikken Simsalabim på Epla.
Hun er min fredagsfavoritt idag.
Besøk butikken hennes da vell og se mange flere kule og morsomme tallerkener.
Hun har også Eplabutikken Carambatac Design, hvor hun selger n y d e l i g  kunst.

Bilder fra Simsalabim


Det første jeg noensinne kjøpte på Epla, var to tallerkener av henne.
Når jeg sitter på D O ser jeg rett opp på veggen foran meg på disse herlighetene:

Beklager bildekvaliteten....håper humoren veier opp...


Lou Rotas bruker også gamle tallerkener, men med et litt annet uttrykk.
 Her kan du kjøpe tingene hans eller få mer inspirasjon.
Vet ikke hva han har brukt for å feste bokstavene, men decuopage skulle vell duge om du ikke skal bruke de til å spise på.Denne veggen er dekorert med Trixie Delicious sine flotte produkter.
De kan du kjøpe her, eller titte innom for inspirasjon.Har du lyst til å prøve å lage noe tilsvarende, er det bare å ta en tur til nærmeste bruktbutikk og kjøpe inn vakre gamle tallerkener. Eller rett og slett åpne kjøkkenskapet. Deretter går turen til en hobbyforetning hvor du kjøper inn porselensmaling eller porselenstusj/penn. Hvis du er like ustø på hånden som meg, er det også lurt å ta med seg bokstavmal. Herdes i ovnen når ferdigmalt.

Jeg synes det er  v i k t i g  å kunne la seg inspirere av andre, og mange ganger kan det være vanskelig å vite hvem som fant opp kruttet først. Jeg vet med meg selv at jeg skanner interiør, markeder, folk på gata, blogger og venner ubevisst for ting jeg liker og som jeg tar med meg videre. Når det senere popper opp en ide, vet jeg ærlig talt ikke alltid hvor den kom fra.

Nå som jeg har begynt å skrive blogg, kjenner jeg at dette stresser meg litt. Her i bloggen har jeg lyst til å vise frem hva jeg lager, andre lager, inspirasjon og ideer som jeg kan dele med dere. Samtidig så vil jeg ikke oppfordre til direkte kopiering av andre sine produkter for videresalg.

Ta for eksempel dette innlegget....Her viser jeg flere eksempler på hvordan kunstnere har dekorert en tallerken og så foreslår jeg i tillegg hvordan man kan gjøre det selv. 
Er det greit synes du? Hvor går grensa?

Jeg synes det er interessant å høre hva akkurat du tenker rundt dettte....

o g husk å ta en titt innom en av Annette Mangseth sine vakre Eplabutikker da....smil....

Ønsker deg en fin og kreativ dag....

16 kommentarer:

 1. Vanskelig.. Skjønner problematikken - og jeg er helt lik selv. Suger til meg inspirasjon der jeg kan finne den, og sluttproduktet er en fin miks av alt - litt herfra og derfra og fra eget hode. Ikke godt å si hvem som var først...

  God helg til dere :)

  SvarSlett
 2. utfordrende problematikk dette:) Ikke greit å si hvem som var først:) Må være greit å lage til eget bruk, men samtidig kreditere oppfinneren hvis man vet hvem det er:)
  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 3. Jättesvårt tycker jag! Jag tycker att man kan inspireras av andra till att göra sitt eget, t ex tallrikar med ord på. Men att sälja en sådan kopierad produkt vidare är inte ok tycker jag. Alltid länka till den som du hittade inspirationen hos är oxå viktigt....

  Kraam Lotten

  SvarSlett
 4. Jeg er enig med Lotten! Det må være greit å lage til eget bruk, men er helt enig i at man ikke bare kan ta en ide og selge videre!
  Og så er det jo viktig å linke hvis man faktisk er klar over hvor inspirasjonen kommer fra; LOVElinke:)

  SvarSlett
 5. dette er en veldig vanskelig problematikk.. Men jeg må si meg enig i det du skriver, og de andre skriver her.. Inspirasjon og beundring blir hentet hver dag her i Blogglandia ; og til slutt er man kanskje ikke sikker på hvor det kom fra.. men om man lager noe man har plukka opp en plass ; så synes jeg det er vedig viktig å LINKE til opphavet og vise hverandre at vi er inspirasjonskilder.

  Kopiering/plagiat for å selge synes jeg er direkte ufint ; men til eget bruk er det vanskelig å sette ei grense..

  Jeg f.eks. har veldig lyst å prøve meg på de vinylskålene, men hadde aldri begynt å selge de på min blogg ; pga respekt for deg, og andre som drev med dette før meg..

  Ha en flott helg ; and feel free to be inspired ! <3

  SvarSlett
 6. Veldig vanskelig dette. Men jeg syns det er helt greit å la seg inspirere og lage det samme til seg selv . Så kan man jo linke hvis man legger ut .Alle som blogger gjør det jo for å inspirere hverandre :)( er det ikke patentert , så er det jo fritt frem ;)

  Ønske dæ ei super hælg !
  Go klæm fra Janne

  SvarSlett
 7. helt enig at grensa går ved salg, jeg også. Kunne gjerne prøvd meg på å lage en sånn tallerken, men å selge en? Aldri i livet. blogg med lyst, og ikke vær så redd for å tråkke noen på tærne. Du kjenner på magefølelsen når noe kjennes riktig eller ikke, tror jeg. De som selger ting hvor man tydelig ser linken til opphavet gjør det ofte med overlegg, er min erfaring. Det man inspirerers av uten å vite om kan man jo ikke vite om!

  SvarSlett
 8. Ja, dette er vanskelig! Enig! Men, alle lar seg jo inspirere! Og, jeg synes også at grensen går ved salg. Jeg synes også at det er fint at man linker til den man inspireres av:)

  SvarSlett
 9. Jag tycker inte om när det härmas för mycket, iallafall inte om man säljer. Om man bara ska ha själv så må det vara. Det där vara iallafall en kul idé

  SvarSlett
 10. Jeg er enig med de andre her. Må være lov å la seg inspirere og lage lignende til eget bruk. Å selge noe som er så og si likt synes jeg ikke er greit. Om en vet hvor man har hentet inspirasjonen fra også så bør man linke.
  Om samme person kopierer alt man gjør og kjøper kan det jo bli litt nok, men slike tror jeg ikke det finnes så mange av.

  SvarSlett
 11. Jeg synes det er godt å se at vi tenker likt om dette. Da fortsetter jeg å vise andre sine produkter på bloggen min og passer på å linke. Hvis jeg lager noe selv, nevner jeg og linker til de jeg har fått inspirasjon av (hvis jeg husker det...)

  Takk for alle kommentarer rundt dette vanskelige, men viktige temaet!

  SvarSlett
 12. Hei Siw!
  Flott innlegg, viktig tema å ha i hodet når man kreerer for salg.

  Synes det er så fint å se bloggen din, du har skikkelig dreis på den, kjempefin :))

  Stor lørdagsklem
  Hilde Iren

  SvarSlett
 13. Så flott blogg du har Siw!! Morro å komme inn hit å lese :) Var så artig å møte på deg på torsdag - er så lenge siden sist.. Nå følger jeg deg også, så da er det sikkert ikke så lenge til jeg kikker inn igjen ;)

  Klem til deg

  SvarSlett
 14. Så stilig og morsomt. Takk for en fin idé!

  SvarSlett
 15. Heisann, tusen takk for alle dine hyggelige kommentarer, de gjør meg så glad!

  Veldig interessant det du bringer opp. Jeg har troen på å kunne la seg inspirere fritt og lage/kopiere til eget bruk evnt. som gaver til venner, fam ol. Og kanskje til et og annet lite marked/ innsamlingsaksjon.. Om man skal kopiere fra andre og lage for videresalg er det jo vanskelig å ikke sette sitt eget preg på produktet... Om der ikke finns patent står man jo egentlig ganske så fritt. Men om det er "moralskt" å gjøre er jo en annen sak igjen. Hadde ikke kjent meg helt komfortabel med dette om jeg visste hvem jeg kopierte. Spesiellt om man er på samme sted som eks. epla. Samtidig blir jo utvalget bredere/bedre og kanskje prisene og? Eller? Skal man la seg stoppe bare for at noen har gjort noe lignende før deg? og finner man på produkter "av seg selv" og noen har tilsvarende produkter for salg..er det greit å selge sine da?
  Jo mer jeg tenker jo fler spørsmål-problemstillinger dukker opp.
  Jeg blir ikke helt klok på meg selv, det jeg vet forsikkert er om man følger hjertet og magefølelsen så blir det som regel alltid bra.

  god helg til deg!

  mvh Med et lekent sinn

  SvarSlett
 16. Veldig godt innlegg! Vanskelig tema! Ta dette konkrete tilfellet, jeg tenker at det må være greit å ta sine egne tallerkener å skrive på det man måtte ønske, om det er samme ord som brukes andre plasser må det være lov, man eier jo ikke ordene. Men om man går ut, leiter opp prikk lik tallerken, skriver på det samme på samme måta, DA er det vel over grensa... :P

  SvarSlett

Tusen takk for kommentaren din ♥

Har du ikke egen blogg, hak av for anonym

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...